Belastingaangifte doen in de Bibliotheek Wijchen

Rond 1 maart krijg je bericht van de Belastingdienst over de belastingaangifte. Je moet vóór 1 mei aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Wil je zelf aangifte doen, maar heb je thuis geen (veilige) computer of internet? Kom dan naar de Bibliotheek Wijchen.

Hier kun je voor je aangifte voor de inkomstenbelasting of om toeslagen aan te vragen gratis een computer gebruiken. Je kunt je aangifte ook gratis printen. Vraag hiernaar bij een medewerker. In verband met de privacy wet is het niet mogelijk dat je geholpen wordt met het invullen van de aangifte.

Vragen over jouw belastingaangifte?

Voor hulp bij het invullen van belastingaangifte verwijst de Bibliotheek Wijchen je door. Heb je specifieke vragen dan kun je bij de volgende organisaties terecht:

Belasting-invulhulpen Wijchen (KBO en MeerVoormekaar)

Met alle gezamenlijke kennis en ervaring kunnen nog meer inwoners van de gemeente Wijchen ondersteuning krijgen bij het invullen van de belastingaangifte

Senioren Vereniging Wijchen

Voor hulp bij het invullen van de belastingaangifte en/of huurtoeslag

FNV

Belastingservice FNV gratis voor leden, er zijn 500 locaties in Nederland waar je terecht kunt

Hulp bij aangifte inkomstenbelasting door MeerVoormekaar

Belastinginvullers van MeerVoormekaar Wijchen kunnen je helpen bij het doen van aangifte inkomstenbelasting 2022 en het eventueel aanvragen of wijzigen van toeslagen.  

Elke inwoner met een inkomen tot ± € 35.000,- per jaar (voor een echtpaar is dat €50.000,-) en een vermogen beneden de heffingsvrijstelling van box 3 komt voor deze hulp in aanmerking. Het moet hierbij wel om een eenvoudige aangifte gaan.  

Ontving je vorig jaar al hulp bij het invullen van de belastingaangifte, dan verloopt het contact via de vertrouwde hulp.  

Ontving je niet eerder hulp? Dan kun je contact opnemen met de coördinator Hent Hopman: hopmanhent@gmail.com / 0487 531249  of met MeerVoormekaar: l.vandennieuwenhuijzen@meervoormekaar.nl / 024-6418459  

Voor het invullen van de aangifte kan een onkostenvergoeding gevraagd worden van € 5,- per aangifte.