Leesgroepen

Interesse in lezen en literatuur? Word dan lid van een leesgroep! In de Bibliotheek Wijchen zijn 5 groepen actief. Enkele komen in de avond bij elkaar, andere in de middag. Een leesgroep bestaat uit maximaal 12 leden. Per seizoen worden zes boeken gelezen en gezamenlijk besproken in de centrale bibliotheek in Wijchen onder deskundige leiding.

Leesgroepen komen één keer in de vier weken bij elkaar. Ieder lid heeft de beschikking over een eigen exemplaar van het eerstvolgende te bespreken boek en levert dat na bespreking weer in.

Seizoen 2023/2024 loopt van oktober tot en met april. Kosten voor deelname zijn voor bibliotheekleden 55 euro en voor niet-bibliotheekleden 65 euro. Inschrijven voor het nieuwe seizoen kan vanaf half augustus 2023.

De bibliotheek coördineert de afspraken, maakt jaarlijks een leesrooster en stelt de boeken ter beschikking. De leesgroepleider bespreekt samen met de groep de boeken. Tijdens de boekbespreking worden leeservaringen uitgewisseld, wordt er gediscussieerd en wordt er achtergrondinformatie gegeven over de schrijver en het boek.

Door de gezamenlijke besprekingen lees je ook boeken die je normaal niet zou uitkiezen en blijf je op de hoogte van recente ontwikkelingen in de literatuur. De leesgroepen staan open voor iedereen die graag leest.

Voor meer informatie kun je terecht bij Caroline Rossen.

Aanmelden en info data Leesgroepen