Inspireren Creëren Participeren

De bibliotheek is dé plek waar je informatie kunt halen. Dat was zo en dat blijft zo. Maar de bibliotheek is ook een plek om informatie te brengen. Want informatie is overal. In boeken, op internet en bijvoorbeeld in jouw hoofd.

Informatie wordt kennis op het moment dat je er iets mee doet. Bijvoorbeeld door het te delen met andere mensen. Dat kan op De Vloer, aan De Tafel van… in gesprek met bezoekers of bijvoorbeeld ook met een expositie op de Inspiratiewand.

De bibliotheek maken we samen door ruimte te bieden aan mensen uit Wijchen zoals jij om op De Vloer te vertellen wat je bezighoudt, wat je weet, of hoe je anderen kunt helpen. Of om op de Inspiratiewand te laten zien wat je te vertellen hebt.

Iedereen heeft een talent en kan anderen inspireren. Daarvan zijn wij overtuigd. Ook jij. En veel mensen zijn juist op zoek naar iets wat jij kunt bieden. Wij brengen je graag in contact met elkaar.

Wij weten niet alles zelf, wij weten het wél te vinden. Of het nou gaat om talent, informatie of verhalen. Dat bieden we aan om jouw wereld groter en rijker te maken. Want informatie, verhalen en kennis zijn belangrijk voor iedereen. Om je te ontwikkelen, om een actieve rol in de samenleving te spelen en om mee te kunnen doen in onze democratie.

Wil je je kennis delen en meer informatie over de mogelijkheden om mee te doen? Lees dan verder over onze faciliteiten.

 • De Vloer

  Wil je een lezing houden, een presentatie verzorgen, een voorstelling geven of plan je een groepsontvangst? Dan is De Vloer iets voor je!

  Meer Informatie    

 • De Tafel van...

  De Tafel van… nodigt uit tot een gesprek. Ben je ZZP-er of werk je voor een sociaal-maatschappelijke organisatie? De Tafel van… biedt je de mogelijkheid om je werk gratis aan een groter publiek te laten zien.

  Meer Informatie

 • De iPadtafel

  Zoek je een geschikte locatie voor een gesprek of discussie in een kleine groep? De iPadtafel staat op een prominente plek in de bibliotheek en is precies hiervoor bedoeld. 

  Meer Informatie

 • De Inspiratiewand

  Ben je gegrepen door een film of boek? Of ben je kunstenaar en laat je je inspireren door het werk van je collega’s? De inspiratiewand is er voor iedereen. Hier kun je laten zien wat je inspireert.

  Meer Informatie    

 • Het Lokaal

  Ben je op zoek naar een ruimte voor je (personeels)bijeenkomst, workshop mindmappen of cursus kunstgeschiedenis? Het Lokaal onder de tribunetrap is hiervoor bijzonder geschikt. Je kunt hier met maximaal 12 personen terecht

  Meer Informatie

 • De Mooie-Dingen-Wand

  De Mooie Dingen-Wand is onze expositieruimte voor kinderen. Heb je tijdens een workshop in het Werkatelier iets moois gemaakt? Laat het op de Mooie Dingen-Wand aan heel Wijchen zien. Je mag hier ook je verzameling of hobby tentoonstellen. 

  Meer Informatie