Reserveren

Je kunt boeken (maar bijvoorbeeld ook dvd's en cd's) reserveren, zodat wij ze voor je klaar kunnen zetten in de bibliotheek. Omdat je bibliotheeklidmaatschap ook geldig is in het servicepunt Bergharen kun je zelf kiezen waar je het wilt ophalen.

Als je in de collectie hebt gevonden wat je zocht, kun je de titel direct online reserveren.
Je kiest dan de bibliotheekvestiging waar je de reservering wilt ophalen. Om de reservering definitief te maken moet je ingelogd zijn, houd daarom de bibliotheekpas bij de hand. In Mijn Bibliotheek bij Reserveringen vind je een overzicht van de titels die je hebt gereserveerd en van de status die ze hebben.

Staat de reservering voor je klaar, dan krijg je van ons bericht. Het snelst en handigst gaat dat per e-mail, vul daarvoor je e-mailadres in bij je persoonlijke gegevens in Mijn Bibliotheek.
Als we geen e-mailadres van je hebben, ontvang je een kaartje per post. De reservering blijft een week voor je klaarstaan in de bibliotheek. Vergeet bij het ophalen je bibliotheekpas niet, want de gereserveerde titel is nog niet aan je uitgeleend.

Wil je een titel reserveren, houd dan rekening met het volgende:
Titels die uitgeleend zijn kun je wel reserveren, maar komen pas beschikbaar wanneer ze weer ingeleverd zijn. Sommige materialen kunnen niet online gereserveerd worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor tijdschriften, naslagwerken die niet worden uitgeleend en voor de nieuwste titels die al wel in de collectie staan beschreven, maar die nog niet in de bibliotheek zijn gearriveerd. Als een titel die je wilt reserveren, al is gereserveerd door iemand anders, sluit je reservering aan in de rij.  

Met het bibliotheekabonnement kun je maximaal 5 titels reserveren. In Mijn Bibliotheek zie je hoeveel openstaande en klaarstaande reserveringen je hebt. Daar kun je ook een reservering annuleren. Als je een gereserveerde titel ophaalt in de bibliotheek dan is het geen reservering meer.   

Kosten van reserveren:
Aangevraagd boek via eigen collectie of Samenwerkende Gelderse Bibliotheken: gratis 
Aangevraagd boek via Nationale Bibliotheekcatalogus (NBC): € 5,-
Aangevraagde cd of dvd via Muziekweb: € 5,-